Verslagen

Verslagen

Reports01 Orange Small

 

Elke meubelrestauratie wordt uitgebreid gedocumenteerd en gefotografeerd. Hierbij wordt de conditie voor, tijdens en na restauratie vastgelegd in onze administratie. Ook worden alle gebruikte restauratiematerialen en hun leveranciers genoteerd.

Opvallende zaken, zoals aangetroffen gereedschapsporen, namen en merktekens van meubelmakers en sporen van een oude meubelrestauratie worden ook in onze administratie opgenomen.

Bij een latere meubelrestauratie kunnen we zodoende altijd nakijken wat er in het verleden met een meubel is gebeurd.

Een uitgebreid restauratievoorstel en/of restauratieverslag met fotodocumentatie leveren we niet standaard, maar is tegen betaling altijd mogelijk. Het is verstandig een restauratieverslag bij het meubel te houden of in uw administratie op te slaan. Informatie over een vroegere meubelrestauratie zal toekomstige restauraties aanzienlijk vergemakkelijken.

In een uitgebreid restauratieverslag wordt onder andere ingegaan op de geschiedenis van het meubel en de toestand voorafgaand aan restauratie. Hierbij wordt ook ingegaan op de oorzaken van de ontstane schade. Oude meubelrestauraties komen aan bod. Aangegeven wordt welke restauratieingrepen we hebben uitgevoerd en waarom hiervoor is gekozen. Ook wordt verslag gedaan van de gebruikte materialen en verrichtte onderzoeken tijdens onze restauratie.