Werkwijze

Werkwijze

Werkwijze01 Orange Small

 

Elke restauratie vraagt om een specifieke werkwijze. Daarom is het belangrijk dat wij eerst het meubel zien. Voor een eerste contact zullen wij een afspraak maken bij u thuis. Hiervoor zullen geen kosten in rekening worden gebracht.

Nadat wij uw meubel gezien hebben, geven wij u, uitgaande van uw wensen, een advies voor de restauratie. Wij zullen alle constructieve details met u bespreken en aangeven wat gerestaureerd moet worden om verder verval te voorkomen. Wij kunnen u globaal de werkzaamheden van de restauratie toelichten (vervangen van onderdelen, verwijderen van houtrot, fineren, politoeren, stofferen e.d.) en aangeven welke materialen wij hierbij gaan gebruiken.

Wij hopen u hiermee een indruk te kunnen geven hoe uw meubel na de restauratie eruit gaat zien.

Nadat wij u de werkzaamheden toegelicht hebben, kunnen wij u een prijsindicatie geven van de restauratie. Wilt u een offerte voor de verzekering, dan moeten wij u hiervoor € 80,- in rekening brengen die, na de restauratie, in mindering worden gebracht op de factuur.

Als u besluit uw meubel te laten restaureren, zullen wij met u een datum plannen om uw meubel op te halen. Tijdens het transport, en de tijd dat uw meubel bij ons in restauratie staat, is uw meubel verzekerd. Kleine meubels die u zelf kunt vervoeren, kunt u eventueel ook brengen.

Wij starten met de restauratie van uw meubel. Indien we onverwachte zaken tegenkomen, nemen wij altijd even contact met u op. Tijdens de restauratie kunnen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en u kunt eventueel (op afspraak) een bezoek komen brengen aan ons atelier.

Na de restauratie wordt het meubel (op afspraak) weer bij u afgeleverd en zo nodig gesteld.