Passie voor hout

Passie voor hout

Passie voor hout02 Orange small

 

Hout is een ongelooflijk soepel en kneedbaar product dat werkt op het ritme van je eigen hart. Zo zijn er van die dagen die tegendraads verlopen en dan moet je erg voorzichtig zijn als je bijvoorbeeld aan een stuk marqueterie werkt dat veel precisie vraagt. Er zijn uiteraad meer dagen dat de wereld aan je voeten ligt en dat je dan meesterlijk creatief kunt zijn en hoogstaande staaltjes van ambachtelijke kennis toepast.

Ooit heeft Voltaire in één van zijn meesterwerken geciteerd dat elke passie tot een specifieke levensfilosofie leidt. Zo voelen wij ook dat die passie voor hout: het leeft en heeft karakter, het kan weerbarstig en soms tegendraads zijn. En het heeft in ieder geval karakter dat pas zijn geheimen prijsgeeft bij de juiste behandeling. Kortom hout (en dus ook de natuur in zijn geheel) moet met respect behandeld worden.

Vandaar dan ook dat wij ons niet alleen tot antiquiteiten beperken, maar ook klaar staan voor uitdagende plannen zoals de creatie van een nieuw meubel of het restylen van hedendaagse meubelen op een erg creatieve wijze met een nieuw eigen design.