Over ons

Over ons

Workshop01 Orange Small

 

Even voorstellen…. van jongsaf aan heb ik een passie voor hout: het verzamelen en zoeken van diverse houtsoorten, het herstellen en bewerken van (oude) meubelen en vooral de geur van hout niet te vergeten bij het zagen, schaven, raspen, schuren, graveren en branden. Werken met mijn handen vind ik erg waardevol en mooi om te doen. Het vraagt geduld, precisie en nauwkeurigheid.

Mijn universitaire opleiding zat niet ├ęcht in die richting maar de laatste 10j heb ik een aantal bijkomende opleidingen gevolgd aan de Akademie in Antwerpen en bij een aantal oude rotten de knepen van het vak geleerd. Vakmensen die diezelfde passie voor hout delen.

Naast die passie voor hout heb ik altijd mijn eigen baas willen zijn … mijn eigen plan trekken en de dingen op een ambachtelijke wijze aanpakken zoals ik dat wil. Van nature ben ik echter een perfectionist en kan ik mijn creativiteit in dit vak heel goed kwijt. Ik ben dan ook pas tevreden als een meubel volgens de regels van de kunst goed gerestaureerd is of als een oude houten vloer terug haar glans en rijkdom krijgt zoals ik het in mijn eigen huis zou willen of als ik een nieuw design heb gevonden met een spel van licht en kleur.

Erg belangrijk is dat klanten blij zijn met het resultaat als een opdracht is opgeleverd. Positieve reacties, daar krijg je energie van en daar doe je het uiteindelijk voor en dan ga je een stapje verder.

Ons ultieme streven is uw antiek meubel terug in een originele staat te brengen met behoud van zijn mogelijke cultuurhistorische waarde of een hedendaags meubel in een nieuw design onder te dompelen.

Wij kunnen uw verleden een mooie nieuwe toekomst geven.